*

PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sotilas

Koneita, koneita ja koneita.

Panssarivaunu ja kuorma-auto ovat kuin viidakon mahtavaa suurriistaa, kuin sarvikuono ja norsu.

Konekivääri on kuin juoruakka, joka yhtämittaisella papatuksellaan tuottaa tuhon useille.

Kivääri on vaatimaton miehen käden jatke, joka korottaa vain aseettoman yläpuolelle.

 

Kaikilla näillä koneilla on omat vertauskuvansa ?

Mitä sotilas puolustaa?

Oman ikäluokkani miehet (naisilla ei ollut mahdollisuutta) suorittivat asevelvollisuuden kauan kauan sitten. Muistan miettineeni sotilasvalasta, että jos todella joskus pitää sotimaan lähteä, mutta ei ole sillä kannalla, että valtio on kuoleman arvoinen, ei voi tehdä mitään. Ajattelin silloin, että pitäisi olla jokin keino ilmoittaa, että ei osallistu, koska ei näe sitä sen arvoiseksi.

Ihminen omistaa oikeastaan vain henkensä eli mitään ei enää ole, kun on kuollut. 

Mitä sodalla nyt puolustettaisiin? Mitkä ovat ne valtiomme arvot, että antasit kaikkesi? 

Turvallisuudesta ei voi tinkiä

Ensi vuoden budjettia käsitellään eduskunnassa suurten ja moninaisten haasteiden keskellä. Suomen turvallisuusympäristö on jatkuvassa muutoksen tilassa, josta johtuen puolustus- ja turvallisuusasiat ovat puhuttaneet viime aikoina paljon. Vaikeasta taloustilanteesta huolimatta puolustustamme on vahvistettava. Puolustusvoimat on ollut viime vuosina jatkuvien toimintamenopaineiden kohteena. Erityisesti muuttuneessa toimintaympäristössä tämä on hyvin haastavaa. Onkin tärkeää pitää kiinni puolustusvoimien budjetin korottamisesta parlamentaarisen selvitysryhmän esittämällä tavalla. 

Lauri Törni/Larry Thorne

Lauri Törni/Larry Thorne taisteli kolmen armeijan sotavoimissa Suomi, Saksa ja USA.  Oheisessa yuo tube videossa on hyvä yhteenveto hänen elämästään.  https://

Pasifismin unelma ja illuusio

Pasifismi kapeasti määriteltynä on väkivallan hylkäämistä poliittisten, taloudellisten tai sosiaalisten päämäärien saavuttamiseksi. Rauhaa ja rakkautta. Sodan ja väkivallan vastaisuutta. Elämää Rawlsilaisessa mahdollisuuksien sekä tasa-arvon  liberaalidemokratiassa. Kantilaisessa maailmassa jossa jokainen ihminen on päämäärä, ei keino. Kukapa ei haluaisi?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä