*

PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kreikka

Ketä auttaa Naton 5. artikla ja EU-turvatakuut?

EU-komisso katsoo jo pitkään sivusta, kuinka Turkin diktaattori Erdogan tekee mitä aamiaispöydässä mieleen juolahtaa. Päiviä, viikkoja, kuukausia jopa vuosia EU:n korkeat viskaalit, mukaan lukien meidän oma Euro-Olli, ovat pitäneet rauhanliittokulissia kaksin käsin pystyssä ja samalla rukoilleet muutosta. Erdogan on samaan aikaan terrorisoinut oman maan kansalaisia ja hyökkäillyt milloin kenenkin kimppuun. Sulkenut Nato-yhteistyökumppaneidensa pääsyn lentokentille ja ajanut heitä pois maastaan.

Kreikka ei ole muuttanut vararikkoonsa johtanutta poliittista kulttuuriaan

 

Tänään kreikkalainen oikeus tuomitsi Kreikan tilastokeskuksen ELSAT:n entisen johtajan Andreas Georgioun kahden vuoden vankeuteen virkavelvollisuuden rikkomisesta. Ennen ELSAT:ia Georgiou oli tehnyt 20 vuoden uran tilastotieteilijänä Kansainvälisessä valuuttarahastossa IMF:ssä, jossa hän nousi IMF:n tilastoyksikön varajohtajaksi.

Kreikka on pedon vatsassa

Tänään myönnettiin Kreikalle uusi 8,5 miljardin euron lainaerä. Mediassakin kuumoteltujen neuvottelujen jälkeen päädyttiin siihen että päätettiin "auttaa" kreikkalaisia. Auttaminen kuitenkin on totaalisen väärä sana. Rahaa ei nimittäin lainattu kreikkalaisten auttamiseen kuten työpaikkojen luomiseen, yhteiskunnan tukiverkon vahvistamiseen tai yhteiskunnan kehittämiseen ylipäätään, vaan edellisten lainojen takaisin maksamiseen.

Ketä Naton ja EU:n turvatakuut koskee ?

Erdogan lisää painetta Naton ja EU:n suuntaan.

 

Turkki haluaa lisää Kyprosta, jota se miehittää laittomasti jo vuodesta 1974.

 

Turkin Kypros miehitys alkoi aikoinaan aseilla, eikä vaaliuurnilla, kuten esim. Krimillä kävi.

 

Jos Turkin ja Kyproksen välille puhkeaa isompi riita on Kreikka automaattisesti mukana, koska Kreikka on antanut Kyprokselle turvallisuustakuut!

 

Suomi laillistaa ihmiskaupan!

Parkkeerasin pakuni torin laitaan. Tori oli täynnä ihmisiä, jotka joivat ja polttelivat kuka mitäkin. Joukko oli multikulti kertaa kaksi. Torin täytti kansainvälinen väritys ja useat kielet. Avasin ikkunan, jonka takana oli useita hymyileviä kasvoja. Torin meteli soljui sisään pidättämättä.

Kun Nato loukkaa Natoa!

Euroopan Unionin maan Kreikan ilmatilaa on loukattu. Neljä vieraanmaan sotavoimien lentokonetta tunkeutui Kreikan ilmatilaan eilen kello 13.50 Lesvoksen saaren yllä ja poistuivat ilmatilasta kello 14.18.

 

Koneet lensivät Lesvoksen, Makronisin, Antropofagosin ja Samoksen yli. Koneet olivat EU-kandidaatin Turkin sotavoimien F-16 ja F-4 koneita.

 

Sekä Turkki, että Kreikka kuuluu Natoon.

 

Zeus soikoon! - Kreikkalaisveloille 2129 vuotta lisää maksuaikaa

Zeus soikoon, kreikkalaisvelkojen maksuaikaa venytettiin 2129 vuodella. Luit aivan oikein. Talouselämä kirjoitti tänään huhtikuussa 2015 tehdyn päätöksen venyttäneen kolmen Attican seudun velkojen takaisinmaksuaikaa vuoteen 4144 saakka. Velka-aikojen pidennys koskee yhteensä 535 miljoonan suuruisia lainoja valtiolle ja erilaisille sosiaalirahastoille. 

Pareittain pölhöjä populisteja.

"Kreikan apupaketin jälkeen niin Kreikassa kuin muuallakin Euroopassa asiat ovat kunnossa. Joka muuta väittää on pölhöpopulisti." Kreikan ensimmäisen tukipaketin jälkeen 2011 sanoi eräs politiikan tähdenlento ja suuri ajattelija.

 

Pölhöpopulistin mainetta pelkäämättä esitän, että Kreikassa ja Euroopassa ei mikään ole kunnossa.

 

Kreikassa nuorisotyöttömyys on yli 50% ja työttömyysluvut ovat pysyneet paikallaan 23 prosentin kohdalla.

Kreikan ja Euroopan tilanne - katso video(t)

Olen melko varma, että jos katsot ensimmäisen videon, katsot toisenkin.  
Olen katsellut Varoufakiksen haastatteluja - jotkin hyvinkin pitkiä - useampana kuukautena. Nämä kaksi antaa kuitenkin hyvin tiiviin kuvan tapahtumista ja mihin Eurooppa on menossa. Videossa on englanninkielinen tekstitys ja se on julkaistu 12.5. 2016:  

https://www.youtube.com/watch?v=1f6MfXV7v6Y 
 

Kreikka saa 10,3 miljardia

Eilen yöhön venyneissä euromaiden kokouksessa on päästy sopuun. Kreikka saa 10,3 miljardin euron tukilainan. Summasta maksetaan ensin 7,5 miljardia ja loput jos Kreikka pitäytyy vaaditussa uudistusohjelmassa. 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä