PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Orpo

Sipilä ja Orpo piilottelevat julkisuudelta

Meillä on kunnia asua maassa, jonka hallitseva eliitti, pääministeri ja valtiovarainministeri ylenkatsovat alaisiaan niin, että ovat panneet Yleisradion pannaan. He eivät halua kertoa alamaisilleen, miten asiat ovat

Herroille Sipilä ja Orpo ei kelpaa tulla keskustelemaan televisioon hallituksen tilasta. Pitäisikö tästä päätellä sen tilan olevan niin huono, etteivät hallituksen pääpuolueiden puheenjohtajat mahdu enää samaan ohjelmaan.

Orpo, tartu jakariin ja maista elämää

Valtiovarainministeri Petteri Orpo valitteli vähän aikaa sitten miten suomalaisia ei tahdo löytyä Uudenkaupungin autotehtaalle töihin.

Valmet itse ilmoittaa hakijoita olleen 2 597. Avoimia paikkoja oli 250. Se tekee reilu 10 hakijaa yhtä paikkaa kohden. Valmet itse oli erittäin tyytyväinen hakijamäärään.

Orpon puheesta

Kokoomuksen puheenjohtaja ja valtiovarainministeri Petteri Orpo piti suurlähettiläspäivillä puheen, johon on yksinkertaisesti pakko hieman kommentoida. Orpo toteaa seuraavaa:

”Suomen hyvinvointi perustuu kansainvälisyyteen.”

Tästä perusajatuksesta voinemme kaikki olla koko lailla samaa mieltä. Hän kuitenkin jatkaa: 

Politiikka on kova laji

Kokoomuksen puheenjohtajakisan ratkettua Lappeenrannassa, Timo Soini lähetti terveiset Stubbille, että politiikka on kova laji. Ja sitä se todellakin on.

Jos politiikan kovuus ilmenee semisti jo paikallistasolla, sen täytyy olla potenssiin sata valtakunnan tasolla. Seurasin paikan päällä kolmen ehdokkaan tunnelmia perjantain puutarhajuhlista aina lauantain iltajuhlaan asti.

Kuuleeko Orpo, täällä eläkeläiset

Taannoinen Aarno Kotron otsikko oli niin hauska, että en voinut olla sitä osittain lainaamatta. Todennäköisesti hän ei siitä kuitenkaan pahastu.

Kokoomuksella on nyt uusi puheenjohtaja, jolla aivan todennäköisesti on uusia haaveita ja suunnitelmia. Häneltä odotetaan selviä muutoksia Kokoomuksen politiikkaan. Mielenkiinnolla odotamme, mikä muuttuu tai muuttuuko mikään.

Kaverikapitalismi ja kilpailu - Stubb, Orpo ja Lepomäki

Matti Apunen kirjoitti Hesariin hiljattain, että Kokoomus etsii pelastajaa, mutta oikeasti se tarvitsisi uuden päämäärän (HS 10.5.2016):

"Mihin kokoomusväki pyrkii, paitsi yleiseen miellyttävyyteen ja mukavuuteen?"

Uskon, että kyse ei ole siitä, etteikö puolueella olisi päämäärää, ongelma on siinä, että sitä ei voi sanoa ääneen. Tuomas Enbuske kiteytti tuon päämäärän (15.4.2016):

Miehen työ

Viime viikot on kohistu kokoomuksen puheenjohtajakisasta ja siitä, että kahteenkymmeneen vuoteen ei istuvaa puheenjohtajaa ole haastettu. Tyypillinen fraasi ja uskomus, joita Suomen yhteiskunta on pullollaan.

On terveen puolueen ja kansanliikkeen merkki, että tilanteeseen reagoidaan, kun asiat eivät mene toivottuun suuntaan. Tämän keskustelun avaamiseksi suurimman työn on tehnyt kansanedustaja Elina Lepomäki. Tällaista työtä suomalaisessa yhteiskunnassa kutsutaan miehen työksi.

Kokoomukselle uusi puheenjohtaja?

Vaikka en kokoomuslaisesta politiikasta oikein välitäkkään, niin näkisin erittäin hyvänä vaihtoehtona kokoomukselle vaihtaa nykyinen puheenjohtaja toiseen. Stubbin näytöt on annettu ja hän on muuttunut nousevasta tähdestä nopeasti laskevaksi.


Aina kun näen hänen avaavan suunsa, alan epäillä puhuukohan tämä mies lainkaan nyt totta, vai osatotuuksia vai omasta päästä tulevia tietoja. Minun silmissäni kyseisen miehen sanaan en luota, ja kun luottamus on menetetty, niin sitä on yleensä vaikea saada takaisin.

 

Onko mediaan ja valtioneuvostoon jalkautunut se lapsellisin kansanosa ?

2. päivänä joulukuuta 2015  Uusi Suomi uutisoi, että maahanmuuttoviraston mukaan myönteisten päätösten suhteellinen osuus kaikista turvapaikkapäätöksistä on enää 28 prosenttia.

Maahanmuuttoviraston valmistamasta tilastosta vuorostaan ilmenee, että ajanjaksolla 1.1.2015-30.11.2015 Suomeen oli saapunut yhteensä 30 641 turvapaikanhakijaa.

Rinne kalastelee hallituksessa opposition välineillä

Pitäisikö yli 65-vuotiaiden nykyiseen tapaan olla vapaat kalastuksenhoitomaksusta? Kysymys on yksilötasolla 35 eurosta vuodessa, jos ihan vain kalastuksessa pysytään. Kokoomusministeri Orpo aikoi esittää yhtenäistä mainitun summan suuruista kalastusmaksua kaikille ja Antti Rinne vastustaa näyttävästi.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä