PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kohtuullinen vuokra

HEKA:n vuokria ollaan hilaamassa kohti Kojamon ja SATO:n vuokratasoja

Tarpeenmukaisen energiankäytön käyttöönotto ja peruskorjausten parempi suunnittelu mahdollistavat vuokratason säilymisen ennallaan myös HEKA:n asunnoissa. Vuokratasoja voitaisiin jopa laskea, mikäli asioita tehtäisiin järkevästi ja synkronoidusti alueyhtiötasolla.

Missä olosuhteissa kiinteistöveron voi vyöryttää vuokriin?

Teknisen vian takian lentokoneen WLAN oli nurin, joten ajan kuluksi sain tuhottua viidenneksen Kahnemanin kirjasta Thinking, Fast and Slow, elokuvan The Man Who Knew Infinity, sekä tilkan valkoviiniä. Tämä yhdistelmä herätti ajatuksia taloustieteestä.

Vuokra-asumisen hinta

 

Vuokrantarkistusilmoitukset ovat varsin mielenkiintoisia selityksineen, kuten Lohjan Vuokra-asunnot Oy:n juuri tulleet versiot perusteluineen. Hoitovuokra nousee pääasiassa tyhjäkäynnin lisääntymisen takia ja pääomavuokra nousee uudisrakentamiskulujen ja kiinteistöjen korjauskulujen takia.

Asunnottomuutta voidaan vähentää ja ehkäistä jos tahtoa löytyy

Tänään 17.10 vietetään Asunnottomien yötä. Vuoden 2015 lopussa Tampereella oli 240 asunnotonta. Luku on laskenut vuodesta 2014 vain viidellä. On siis selvää, että asunnottomuuden poistamiseksi ei ole tehty riittävästi työtä.

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä