*

PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Julkaisupolitiikka

Ei saisi kärjistää

Syksyn iloisia luontovärejä synkistivät kurjat tiedepoliittiset uutiset. Niistä yksi oli se, että tiedonjulkistamisen valtionpalkinto myönnettiin tänä vuonna Heikki Hiilamolle, ja toinen se, että Sara Heinämaa puolestaan palkittiin viisivuotisella akatemiaprofessuurilla. Tarkastelenkin tässä kirjoituksessa, voisiko näistä uutisista löytää jonkin valopilkun.

Uuden Suomen toimitus sensuroi kirjoitukseni

Tiedotan, että Uuden Suomen toimitus on poistanut tänään aamupäivällä eilisen kirjoitukseni Rajat kiinni! Irti EU:sta!

Sensurointia ei perusteltu mitenkään, vaan siitä ilmoitettiin yksipuolisesti sähköpostiviestillä, joka oli otsikoitu ”Varoitus asiattomasta sisällöstä”.

Helsingin Sanomat plagioi kirjoitukseni taas!

Helsingin Sanomien toimitus on näköjään löytänyt laadukasta luettavaa. Nyt sen Nyt-liite plagioi blogikirjoitukseni, jossa käsittelin homoavioliittoja. Juttuni oli otsikoitu sanoin ”Homoavioliittoja koskevalla päätöksellä Suomi liitetään joko itään tai länteen”. Sen julkaisupäivä oli 7.11.2014.

Tom of Finlandin voimauttava postimodernismi

Kun Itella ilmoitti julkaisevansa Tom of Finlandin kuvilla varustetun pienoisarkin, tämän lehden kustantaja paheksui menettelyä jutussaan. Myös kokoomuksen Vesa-Matti Louekoski kierteli ja kaarteli asian ympärillä omassa kirjoituksessaan.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä