PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Joukkoammuskelu

Missä seuraavat uhrit?

USA käy kummallista sotaa terrorismia vastaan. Asevoimia varustetaan, joukkoja lisätään ja maahantuloa rajoitetaan, mutta terrorismi sen kuin kukoistaa. Valittu keino ei toimi maailmalla eikä Amerikassa. Lisäksi tapahtuu joukkoampumisia, joita ei terrorismiksi lasketa, vaikka ne ovat hyvin tuhoisia.

Mr. Paddock ja Mr. Hyde

Julkisuudessa on ihmetelty, mikä sai tähän saakka hyvin normaalia elävää viettäneen yli 60-vuotiaan Stephen Paddockin käynnistämään hirvittävän verilöylyn Las Vegasissa. Hänen kotiinsa suoritetussa etsinnässä toki löytyi lisää aseita ja räjähteitä niiden jatkoksi, joita oli hänen hotellihuoneessaan.

Hieman aiemmin etenkin venäläisissä medioissa levitettiin huhua, jonka mukaan syyllinen olisi ollut uusnatsina tunnettu noin kolmekymppinen Samuel Hyde. Huhut luonnollisesti vaimenivat nopeasti poliisin ilmoitettua hotellihuoneesta kuolleena löytyneen miehen henkilöllisyyden.

Münchenin isku - islamismin viimeisin veriteko?

Perjantai-ilta Münchenissa sai verisen lopun: suositussa ostoskeskuksessa tapahtuneessa ammuskelussa  9 kuoli ja 27 haavoittui. Aluksi tiedot olivat sekavia, ja media puhui useammasta, ainakin kolmesta hyökkääjästä, mikä viittasi järjestäytyneeseen terrori-iskuun. Nyt on kuitenkin varmistunut, että ampujia oli vain yksi. Tekijä pääsi pakenemaan paikalta, mutta ampui myöhemmin itsensä.

Tekijäksi on varmistunut 18-vuotias nuorimies Ali David Sonboly. Hän oli syntynyt ja asunut koko ikänsä Saksassa, mutta hänen vanhempansa ovat lähtöisin Iranista.

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä