PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ekovihreät

Maa oli autio ja tyhjä

 

Otsikko on meille jokaiselle tuttu, sehän on katkelma Raamatun ensimmäisestä lauseesta.  Oli luonnollista, että maa oli tyhjä ennen kuin mitään oli vielä luotu.

Tällä hetkellä vielä maa, maaseutu, sykkii elämää, mutta miten on tulevaisuudessa jos maaseudun kehittämisen nykysuuntaukset jatkuvat vuodesta toiseen? Onko meillä täällä maalla, maaseudulla, kohta esillä uudelleen sama tilanne; maa tyhjenee kaikesta, palveluista, ihmisistä ja rakennetusta luonnosta?

Luonto polttaa elämälle edellytyksiä - ihminen elämältä mahdollisuuksia

(Ilmasto muuttuu, ympäristö saastuu ja ”laihtuu” (köyhtyy) – kiihtyvämmin kuin aiemmin. Piikki on auki ja piikki on tulossa, ja mitä sen jälkeen – ei ole tietoa. Tänään Suomessa Vihreät – De Gröna on suositumpi kuin koskaan, mutta mitä he tekevät ympäristöasioiden osalta luonnon hyväksi, todellisuudessa?

Ovatko epävihreät oman uskonsa lahko?

Pari ex-meppiä on vast'ikään intoutunut yleistämään – epätieteellisesti mutustellen - kaikkia Vihreät- puolueen edustajia ”vihreistä valheista” ja siinä samassa mm. Suomen Keskustankin jäseniä heidän ajamiensa uusiutuvien energioidenkin, cleantechin, jne. , eritoten viimeksi marginaalisten, aikarajoitteisten tuulivoimatukien – ydinvoiman ja fossiilisten tuet jatkuvia!

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä