PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta ELA

Kreikan "Plan B" ja muut salaiset kaavailut "pahan päivän varalta"

- Kreikka värkkää "taloudellista henkiinjäämis-pakkausta "-

*

Kreikka ei pysty maksamaan velkojaan, jotka ovat pääasiassa vastoin sen omaa tahtoa sen syliin junailtu.  Junailija on Troikka, IMF, EKP ja EK.

Kreikan peli meni näin. Eurooppa tyrmää itsensä. Voittajaksi julistautuu…

Kreikan peli meni näin.  Eurooppa tyrmää itsensä.  Voittajaksi julistautuu…

 

Mikä tahansa huonompikin kerho osoittaa ovea jäsenelle, jota järjestön sääntöjen noudattaminen ei kiinnosta, ja joka huseeraa vihollisen kanssa.

EU sietää aisallekakkijaa.

 

Se on sietämätöntä.  Niin kestämätöntä.

Se on unnatural.

*

Koe, joka ei onnistunut

 

EU etenee paukaloisen harharetkellään.

Syvin vika EU:ssa on naivismi.

 

Logiikka Tsiprasin uusissa käänteissä

Markkinoita nostattanut uutinen 1.7.2015 oli tieto siitä, että Kreikan pääministeri Aleksis Tsipras olisi lähentynyt huomattavasti velkojien viimeisintä sopimustarjousta Kreikan tukipakettikysymyksessä. Aiheesta uutisoi arvostettu talouslehti Financial Times. Kirje on luettavissa täältä.

Kreikka-pokerissa kaivataan avoimia kortteja

 

Kreikkalaiset ansaitsevat paremman hallinnon. Sen perinne on synkkä. Mikään ei kokoa kansaa kuin ulkopuolinen vihollinen, jota voi osoitella. Tavan kansa ei välttämättä ymmärrä, ettei heitä pidä lieassa troikka, vaan korruptiota ja valehtelua vaalinut hallituseliitti. Tuon eliitin kanssa euroryhmälläkin on nyt ongelma, riippumatta siitä, että Syriza on verrattain uusi toimija. Miten rakentaa luottamusta, kun se on kansalaisten ja ulkopuolisten päättäjien silmissä huuhdeltu jo 10 kertaa viemäriin?

 

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä