PanuRaatikainen

Kaikki blogit puheenaiheesta Biologia

Osaavatko Pienet Pojat Tunteilla? Ratkaisu Kaikkiin Tasa-arvo Ongelmiin:

Selatessani Hesarin otsikoita vastaan tuli seuraavanlainen otsikko:
"Huoli suomalaispojista kasvaa, mutta onko siihen aihetta? Tutkijat selvittävät, vaikenevatko pojat tunteistaan ja osaavatko he itkeä"

 

Translain muutosta ajavat yrittävät muuttaa biologiaa huutamalla

Avioliittolakia muutettiin noin vuosi sitten. Minulle on ihan sama, miten täysi-ikäiset ja täysivaltaiset ihmiset parisuhteen muodostavat tai minkälainen parisuhde katsotaan virallistamisen arvoiseksi. Minulle on ihan sama, montako osapuolta tällaiseen parisuhteeseen kuuluu. Eivät nuo asiat varsinaisesti muille kuulu.

 

Söikö yhdenvertaisuusvaltuutettu punaisen pillerin?

Mitä tarkoittaa tulla Red Pillatuksi?

https://en.wikipedia.org/wiki/Red_pill_and_blue_pill

Punainen pilleri on sinisen pillerin vastakohta.

Siinä missä sininen pilleri edustaa valheellisuutta, turvallisuutta ja autuasta tietämättömyyttä niin punainen pilleri edustaa tietämystä, vapautta ja joskus kovin kivuliasta totuutta.

Voidaan puhua myös vaikkapa platonin luolavertauksesta. Missä varsinkin valtamedia maalailee välillä hyvin kummallisia varjoja luolan seinille, on nyt tullut aika astua ulos luolasta.

Oma kokemus voittaa biologian?

Nykyään on modernia määritellä itsensä ja eritoten oma sukupuolensa oman kokemuksen kautta ja väittää sitä totuudeksi. Ulkopuolisten havainnoilla tai biologialla ei tunnu olevan mitään merkitystä sen suhteen, miten ihmistä pitäisi hänen itsensä mukaan muiden käsitellä ja miten häneen suhtautua. Muun maailman pitää suvaita ja huomioida jokainen yksilö erikseen ja muun maailman pitää muuntaa omia, täysin toimivia käytäntöjään jokaisen yksilön kohdalla tämän yksilön tarpeet huomioon ottaen.

 

Biologia tukee Raamatun luomiskertomusta

Onko luonnonhistoriaa mahdollista todistaa tieteellisesti? Ei ole, sillä menneitä tapahtumia on mahdotonta todistaa empiiristen menetelmien avulla. Luonnonhistorian tutkimuksessa, onkin kyse siitä, että eri alkuperämalleja käytetään luonnonhistorian tarkastelukehyksenä.

Vihreät kannattavat eläinten syömisen lisäämistä?

Iltalehti on käynyt läpi Vihreiden tulevan puoluekokouksen aloitteita. Vihreiden pitkäaikaisen ideologian mukaisesti siellä ehdotetaan suomalaisen maatalouden alasajoa, biologisiin sukupuoliin viittaavien merkkien hävittämistä kokonaan seurauksista välittämättä ja päihteiden käytön vapauttamista (seurauksista välittämättä), sillä onhan päihteiden vaikutuksen alaisena nyt paljon kivempi olla kuin selvinpäin.

 

Linnut osaavat

Kun Suomessa lehden toimittaja haluaa tietoa tuulivoimaloista, ensimmäisenä linkkinä tulee vastaan Suomen Tuulivoimayhdistys ry (STY), josta sitten sitä tietoa saa. Nyt tämän päivän Talouselämän verkkouutiset käsittelee uutta tutkimusta, jonka mukaan lintujen väitetään osaavan väistää tuulivoimalat ja osaavan lentää tuulivoimaloiden välistä tai ne kiertävät koko tuulivoimala- alueen.

Ihminen kohtaa elinympäristönsä

Ihminen elää eri vaikutusten ympäristössä, joka koostuu nähdäkseni biologisten ja sosiaalisten tekijöiden ympäristöstä. Lisäksi ihmiseen vaikuttaa ympäristössä vallitsevat tunteet, jonka mielelläni erottaisin sosiaalisten tekijöiden ympäristöstä.

Biologisten tekijöiden ympäristö

Painajainen tai ei, olemme kotoisin pullonkaulasta

Ruskeat tytöt -blogin kirjoittaja Koko Hubaran perinnöstä 50% on peräisin suomalaiselta naiselta ja 50% jemeninjuutalaiselta mieheltä. Mieheltä perityt geenit kuitenkin sattuvat tuottamaan pigmenttiä ja näkymään päältäpäin, toisin kuin naiselta perityt pigmenttiä tuottamattomat perintötekijät. Geenien periytymismekanismeja on ainakin lukiossa opiskeleville vuodesta vuoteen selitetty lyhyen bilsan kakkoskurssilla.

Kirja, jonka luettuani maailma ei enää näyttänyt entiseltään

Kerrankin voin rehellisin mielin todeta, että luettuani psykiatri Cacilda Jethán ja psykologi Christopher Ryanin kirjan, Paritellen – Seksuaalikäyttäytymisen kehityshistoria, maailma ei ole enää näyttänyt entiseltään.

Kirja haastaa biologisiin ja antropologisiin todisteisiin vedoten ns. vakiotarinan ihmisen seksuaalisuudesta elinikäisiä parisuhteita muodostavana lajina. Se myös pakottaa pohtimaan, kuinka kulttuurisidonnaisia me oikein olemme?

Toimituksen poiminnat

Julkaise syötteitä