PanuRaatikainen

Münchenin isku - islamismin viimeisin veriteko?

Perjantai-ilta Münchenissa sai verisen lopun: suositussa ostoskeskuksessa tapahtuneessa ammuskelussa  9 kuoli ja 27 haavoittui. Aluksi tiedot olivat sekavia, ja media puhui useammasta, ainakin kolmesta hyökkääjästä, mikä viittasi järjestäytyneeseen terrori-iskuun. Nyt on kuitenkin varmistunut, että ampujia oli vain yksi. Tekijä pääsi pakenemaan paikalta, mutta ampui myöhemmin itsensä.

Tekijäksi on varmistunut 18-vuotias nuorimies Ali David Sonboly. Hän oli syntynyt ja asunut koko ikänsä Saksassa, mutta hänen vanhempansa ovat lähtöisin Iranista.

* * *

Esimerkiksi Perussuomalaisten Facebook-seinällä teon syy oli selvä jo ennen kun Münchenin poliisille: 
asialla oli totta kai ISIS ja ääri-islam, ja pohjimmiltaan tämäkin on suvakkien vika: 

"Motiivi on epäselvä ... niin varmaan. Mikähän se niinkuin voisi olla? Islamin ja muslimien kanssa tällä ei kuitenkaan ole mitään tekemistä" kommentoi Petri Saarela (Suomi ensin) sarkastisesti.

 "Suvakkius on sairautta", kommentoi Pasi Pasanen Savonlinnasta

 

Perussuomalaisia perinteisesti lähellä olleella Hommaforumilla keskustelu kävi myös kuumana; jäsen "Aksiooma" esimerkiksi kommentoi Münchenin tapahtumia:

"Kyllä tästä sota vielä saadaan aikaiseksi. Itse olen valmis lähtemään auttamaan kaikkien muslimien saattamiseen kotimaahansa."

Vähän myöhemmin "Aksiooma" toteaa: 

"Henkilökohtaisesti olen lähes täysin v*ttuuntunut Suomen selkärangattomuuteen. Ymmärrän päivä päivältä paremmin vuoden 1918 tapahtumia. Aivan samanlainen kehitys on tapahtumassa nyt koko Euroopassa."

Jäsen "Vaniljaihminen" puolestaan kirjoittaa: 

"Joko pitäisi nousta kapinaan, marssia Helsinkiin kuin eräs lapualainen talonpoika, ja sinne saavuttua tehdä monikulttuurisuudesta rikos."

 

* * *

Münchenin poliisi on nyt tutkinut mm. ampujan huonetta ja tietokonetta, ja teon tausta alkaa hahmottua.  Poliisi on sulkenut täysin pois minkäänlaisen yhteyden ISIS:iin tai muuhun ääri-islamiin, eikä ampujalla ollut mitään yhteyksiä esim. turvapakanhakijoihin.

Sen sijaan on käynyt ilmi, että tekijällä oli pakkomielle joukkosurmista ja kouluammuskeluista. Hänen huoneestaan löytyi mm. kouluampumisia USA:ssa käsitelevä kirja. Häntä tiedetään joutuneen toistuvasti kiusatuksi, kärsineen masennuksesta sekä saaneen psykiatrista hoitoa.

Islamistisesta motiivista varmana julistaneilta jäi myös huomaamatta, että teko tapahtui äärioikeistolaisen ja maahanmuuttovastaisen Anders Breivikin Norjassa tekemän joukkosurman vuosipäivänä. Breivikhän surmasi tasan 5 vuotta sitten Oslossa autopommilla 8 ihmistä ja Utøyan saarella ampumalla 69 sosialidemokraattista nuorta. Mûnchenin ampujalta onkin ilmeisesti löytynyt myös Breivikiin liittyvää materiaalia.  Ampuja oli laittanut Whatsapp-profiilikuvakseen Breivikin kuvan. Münchenin poliisipäällikön mukaan iskun yhteys Breivikiin on "ilmiselvä".

Useimmat Münchenin kuolonuhrit olivat ulkomaalaistaustaisia: mm. turkkilaisia ja kosovolaisia. Ilmeisesti eräille ei vain tullut mieleen, että ostoskeskuksen uhrit voisivat olla muuta kuin kantasaksalaisia. 
Näyttääkin vahvasti  siltä, että ampuja halusi teollaan kunnioittaa pikemminkin Breivikiä kuin ISIS:iä. 

Muistetaanpa vielä, että Breivik viittaa tekoaan selittävässä manifestissaan nyt perussuomalaisten europarlamentaarikkona toimivan Jussi Halla-ahon "maahanmuuttokriittisiin" ajatuksiin. Aikoinaan Halla-ahon "listallaaan" suosittelema James Hirvisaari muuten kirjoittaa nyt vuosipäivän aikaan, että "Breivikin manifestissa on pelottavan paljon oikeaa ja hyvää asiaa."

Münchenin ampujan aatteellinen tausta siis näyttäisi löytyvän pikemminkin Suomessakin (myös erään hallituspuoleeen piirissä) valitettavan tutusta, kiertoilmauksella "maahanmuuttokriittisyys" tunnetusta islamofobisesta muukalaisvihasta ja äärioikeistolaisuudesta - ei jostain wahhabistisesta ääri-islamista tms. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat