PanuRaatikainen

Orpo käänsi heti takkinsa

Vielä kuukausi sitten, kampanjoidessaan Kokoomuksen puheenjohtajakilvassa, Petteri Orpo pyrki vetoamaan sivistysporvareihin ottamalla kriittistä etäisyyttä hallituksen koulutusleikkauksiin.

Uuden Suomen haastattelussa Orpo vastasi kysymykseen Oliko hallituksen koulutusleikkaukset virhe? näin:

–Kyllä ne osuivat minun, sivistysporvarin sydämeen rajusti. En sano, että se on kokoomuslaista politiikkaa. Ne tuntuvat pahalta.  Kun tulevaisuuteen katsotaan, koulutus ja sivistys pitää pitää koko ajan mielessä kun tulevaisuutta rakennetaan.

–Jos kelloa voisi taaksepäin kääntää, ehkä silloin toivoisin, että koulutusleikkauksia olisi harkittu uudelleen.

 

Heti puheenjohtajavalinnan jälkeen Orpolla onkin sitten aivan toinen ääni kellossa. Ainoa Kokoomuksen ministeri, joka saa jatkaa tehtävässään, on koulutusleikkaukset kovalla kädellä käytäntöön ajanut opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen. Tiedotustilaisuudessa Orpo ylisti vuolaasti tämän työtä: 

– Sanni on puolustanut hallitusohjelmaa välillä vähän liian yksin ja samalla käynnistänyt useita isoja reformeja, Orpo totesi.

Orpon mukaan Grahn-Laasosen tekemät asiat ovat juuri niitä, mitä nyt todella tarvitaan.

 

Jos jotkut sivistysporvarit vielä toivoivat, että Orpon valinnan myötä hallituksen ja opetusministerin koulutus- ja tiedevihamieliseen politiikkaan tulisi jonkinlainen muutos, he voivat nyt heittää viimeisenkin toivonsa –  ja tehdä tarvittavat johtopäätökset puoluekannatuksessaan. 

 

Lue myös:
Hallituksen petetyt lupaukset: koulutus ja tiede

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat