PanuRaatikainen

Perussuomalaiset yllyttävät terrorismiin?

  • Perussuomalaiset yllyttävät terrorismiin?
  • Perussuomalaiset yllyttävät terrorismiin?
  • Perussuomalaiset yllyttävät terrorismiin?

Ei viikkoa ilman Perussuomalaiset-kohua... 

Viime yönä kaikesta päätellen Perussuomalaisia avoimesti kannattava Samuel Turtiainen laittoi Facebookiin päivityksen, jossa hän avautui Isänmaan nykytilasta. 

Turtiainen on "tägännyt" viestiinsä tunnetut perussuomalaiset euroedustaja Jussi Halla-ahon sekä kansanedustajat Laura Huhtasaaren, Olli Immosen ja Teuvo Hakkaraisen. 

Turtiainen nimeää Isänmaan pääviholliseksi Suomen Punaisen Ristin (!) ja julistaa: 

"Hyvät kansalaiset, te jotka olette ottaneet isojakin henkilökohtaisia riskejä toimiessanne eliminointitehtävissä olemassa olevien sekä suunnitteilla olevien vastaanottokeskuksien tuhoamisessa. Työnne on ja on ollut monella tavalla tärkeää itsenäisyytemme ja turvallisuutemme puolustamisessa. "

Voiko paljon suoremmin julkisesti yllyttää terrorismiin ja näihin jatkuvasti yritettyihin murhanpolttoihin? Eikä tässä vielä kaikki: kansanedustaja Laura Huhtasaari - joka vasta Helsingin Sanomissa itki krokotiilinkyyneleitä väärinymmärretyksi tulemisesta ja halusi asiallista keskustelua - on katsonut asiakseen painaa "tykkää"-nappia Turtiaisen vihaviestille; se on avoin kannanotto rasistisen väkivallan puolesta.  

Ennen joulua 22.12. julkaistussa päivityksessä Turtiainen, paitsi esiintyy avoimesti perussuomalaisten kannattajana, toteaa että Soinin kommentteja "on odotettu ja siinä sivussa polteltu vastaanottokeskuksia ja varauduttu jo kansannousuunkin". 

Viimeistään tämän jälkeen perussuomalaisten on aivan turha esittää viatonta suhteessa maassa riehuvaan rasistiseen terroriin. 

 

Edit (klo 15:37):
Edustaja Huhtasaari on jo ehtinyt kommentoimaan asiaa julkisuudessa: Hän väittää tykänneensä linkatusta US:n blogikirjoituksesta (Palosaari), ei Turtiaisen saatetekstistä.
Uskoo ken tahtoo: Siinä on tämä Turtiaisen väkivaltaa tihkuva päivitys kärjessä, ja liitteenä alla linkattu US-juttu, joka on vasta klikkauksen takana. Ei siinä ole aikuisen oikeasti mitään epäselvää, kumpaa tässä tykättiin.
Muutenkin edustaja Huhtasaarelle näitä satunnaisia sattumia sattuu: Itsenäisyyspäivänäkin hän aivan sattumalta löysi itsensä uusnatsien ja rasistien tilaisuudesta pääpuhujana. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Minun on vaikea käsittää, miten Laura Huhtasaari ei saa pidettyä näppejään erossa näistä ikävyyksiä viljelevistä ja tuhotöihin lietsovista tahoista. Koska tämä (ja miten) tämä rikollisuuden ihannointi ja hyysääminen loppuu?

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

"Ihan vahingossa/epähuomiossa/sisältöä ymmärtämättä/läpällä/kännissä klikkasin Like!"

En tiedä mikä vaihtoehto on masentavin.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Mä en kyllä nähnyt kenenkään tykkäävän jo juttua. Tosin en ole mikään face asiantuntija. Voihan tuo mahdollistakin olla. Onhan sitä hullumpaakin. Kuvan nuori nainen ei kaiketi liity asiaan. Miten sen voi itse todentaa. Vasemmistoliittolaiaet kun eivät yleensä ole kovin rehellistä väkeä?

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Huhtasaaren tykkäys on dokumentoitu kuvakaappauksella; ks. keskimmäinen kuva (sen saa klikkaamalla isommaksi). Siitä on olemassa monia muitakin kuvakaappauksia internetissä, joten tykkäyksen olemassaolon kieltäminen ei enää mene läpi.

Käyttäjän Taukovihko kuva
Timo Kilpiäinen

Kohta tulee uutinen, jossa Huhtasaari sanoo, että häntä on väärinymmärretty.

Huhtasaari on kyllä Jeesuksen jälkeen maailman väärinymmärretyin marttyyri.

Laura Huhtasaari

Jeesukseen en tohdi itseäni verrata.

Nyt en syytä mediaa tai muita väärinymmärtämisestä. Itse en lukenut linkin saatesanoja, katsoin vain jaetun linkin (Palovuori) ja klikkasin.

Käyttäjän JussiHalla-aho kuva
Jussi Halla-aho

Otsikkosi on monikossa. Keitä ovat ne "perussuomalaiset", jotka nyt yllyttävät terrorismiin?

Käyttäjän PanuRaatikainen kuva
Panu Raatikainen

Kuten tarkempi lukija saattoi huomatakin, tulkitsin herra Turtiaisen eri päivitystensä perusteella Puerussuomalaisten kannattajaksi. Myöhemmin tekstissä mainitaan Turtiaisen päivityksestä kansandustajan arvovallalla tykännyt Laura Huhtasaari, joka kuuluu PS:n eduskuntaryhmään. Siitä tulee kaksi, ja siinä tapauksessa käytetään monikkoa.

Toimituksen poiminnat