PanuRaatikainen

Terrorismi hiipi Suomeen

Turvapaikanhakijoiden määrän kasvu  Suomessa on herättänyt ymmärrettävän huolen siitä, että pakolaisten mukana yritettäisiin soluttaa Suomeen terroristeja, jotka suunnittelisivat terrori-iskua Suomeen. 

* * *

Kukaan ei voi tietenkään ehdottoman varmasti tietää, ettei näin voisi tapahtua. Mitään vahvaa näyttöä tällaisesta ei kuitenkaan ole.  

Suomesta on tiettävästi lähtenyt joitakin nuoria miehiä Syyriaan taistelemaan Assadin hirmuhallintoa vastaan. Osa heistä on voinut löytää itsensä - tietoisesti tai pakotettuna - myös ISIS:in riveistä. Heitä saattaa myös palata eri syistä Suomeen.  Syitä voi olla monia - esimerkiksi idealististen illuusioiden haihtuminen raa'an sisällissodan todellisuudessa. Kyseessä ei välttämättä ole terrori-iskun valmistelu - vaikkei sitäkään mahdollisuutta voi tietenkään varmasti sulkea pois. Jotkut maahanmuuttajat saattavat ehkä myös lähettää rahaa kotimaahansa esimerkiksi erilaisille separatistijärjestöille, jotka - paremmin tai huonommin perustein - on jossain väljemmissä luokituksissa laskettu terroristijärjestöiksi. 

Sensaatiolehdistö kuitenkin uutisoi näyttävästi jokaisesta poliisin epäilystä yhteyksistä terroristijärjestöihin. Epäily on kuitenkin aivan eri asia kuin todistettu syyllisyys, ja"yhteydet" terroristeihin voivat tarkoittaa hyvin monenlaisia asioita. 

Tosiasia kuitenkin on, että Suomessa ei ole tapahtunut yhtään esimerkiksi ääri-islamismiin liittyvää terroritekoa. 

* * *

Terrorismi on joka tapauksessa hiipinyt Suomeen ja on jo todellisuutta. Sitä eivät kuitenkaan harjoita ääri-islamistit vaan aivan kantasuomalaisten äärioikeisto. 

Turvapaikanhakijoihin, vastaanottokeskuksiin ja avustustyöntekijöiden on tänä vuonna kohdistettu toistuvaa väkivaltaisia iskuja (katso alla) Toiminta on suunnitelmallista ja jatkuvaa, ja täyttää terrorismin tunnusmerkit.*  Toimintamalli on omaksuttu ruotsalaiselta äärioikeistolta. On täysin epäuskottavaa tulkita ne kaikki satunnaisiksi yksittäistapauksiksi. 

Välittömässä vastuussa ovat tietysti juuri ne henkilöt, jotka tällaiseen toimintaan syyllistyvät. Oma vastuunsa on kuitenkin myös kaikilla niillä, jotka ovat mukana yllyttämässä ja mahdollistamassa tätä toimintaa. He ovat meidän keskuudessamme niitä, joilla on "terroristiyhteyksiä".  

Virheellistä ja värittynyttä "tietoa" sekä ennakkoluuloja ja vihaa turvapaikanhakijoita kohtaan ovat lietsomassa monet tahot: tietyt vihasivustot ja keskustelupalstat, mutta myös media (varsinkin "keltainen lehdistö"), jotkut viranomaiset ja näkyvät poliitikot. 

Avoimen rasistista politiikkaa ajava Perussuomalaiset on ollut tässä avainasemassa: se on tehnyt rasistisesta vihapuheesta arkipäiväistä. Ja puolueen hyväksyminen hallitukseen on ilmeisesti antanut signaalin, että avoin rasismi on nyt Suomessa aivan hyväksyttävää. Tässä hallituskumppaneillakin on oma vastuunsa. 

Perussuomalaisiin läheisissä kytköksissä olleen Hommaforumin sivuilla on lietsottu  tätä vihaa jo pitkään ja nyt jaettu tietoa vastaanottokeskusten sijainneista.  

Erityisesti nk. Rajat kiinni -liike on ollut erityisen räikeästi lietsomassa tätä vihaa ja rasismia. Sen riveissä toimii avoimesti monia perussuomalaisten aktiiveja. 

Vastuussa olevien on naurettavaa esittää viatonta. 

 

* * *

Jos kehitys jatkuu samaa rataa, on vain ajan kysymys, milloin saadaan ihmisuhreja. Mutta ehkäpä se olisi joidenkin mielestä vain hyvä asia. 

Kaikkien muiden pitäisi viimeistään nyt tehdä selkeä pesäero paitsi itse terroritekoihin myös niitä synnyttävään ennakkoluulojen ja vihan lietsontaan.  Tässä ei ole mitään puolueetonta, maltillista keskitietä. 

 

Osittainen luettelo terroriteoista:

12.9. Kitee: Ulkomaalaisia opiskelijoita  kouluttavan kansanopiston ikkunan läpi heitetään metallinen esine. Rakennusta töhritään rasistisilla merkeillä.

20.9. Petäjävesi: Vastaanottokeskukseksi suunniteltu rakennus yritetään polttaa.

24.9. Kouvola: Hätämajoitustilan ovelle heitetään polttopullo.

25.9. Lahti: Turvapaikanhakijoiden bussia kivitetään ja ammutaan ilotulitteilla. 

7.10. Hämeenlinna: Lammin vastaanottokeskuksen ikkunaa kohti heitetään polttopullo.

19.10. Siilinjärvi: Hätämajoitustilan ulko-ovelle heitetään kaksi savukranaattia.

30.10. Ylivieska: Alaikäisiä turvapaikanhakijoita kouluttavan ja majoittavan kansanopiston seinään heitetään kolme polttopullon tapaista esinettä.

15.11. Lahti: Hennalan vastaanottokeskuksen ikkunoiden läpi heitetään tiiliskiviä.

17.11. Kangasala: Kolme miestä saapuu autolla ja pahoinpitelee ja puukottaa turvapaikanhakijan vastaanottokeskuksen pihalla

21.11. Oulu: Heikinharjun vastaanottokeskuksen pihalle heitetään polttopullo.

22.11. Imatra: Vastaanottokeskukseen heitetään savupommi.

1.12. Kankaanpää: Niinisalossa vastaanottokeskukseksi suunniteltu talo sytytetään tuleen.

4.12. Rauma: Turvapaikanhakijoiden asuintilaksi suunnitellussa talossa syttyy tulipalo. Poliisi epäilee tekoa tahalliseksi.

9.12. Tampere: Tuhopolton yritys, 80 turvapaikan hakijaa evakuoidaan.

12.12. Asikkala: Tuleva vastaanottokeskus yritetään polttaa.

 

Lue myös:
Panu Raatikainen: Perussuomalaiset, rasismi ja natsiyhteydet

 

* Terrorismi: (tulee latinan sanasta terrere, "aiheuttaa kauhua, pelotella") on yksilön tai ryhmän (ei-valtiollisen tahon) harjoittamaa väkivaltaa, jonka tarkoitus on  pelon avulla vaikuttaa päätöksentekoon. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Asianmukainen ja hyvä kirjoitus.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Menee nämä poliittiset akselit vähän sikin sokin joisain kysymyksissä, kun jouduin suosittelemaan tätäkin kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat