PanuRaatikainen

Rasismi - mitä hallitus voisi tehdä?

"Eivätkö hallituspuolueiden johtajat ole selväsanaisesti sanoutuneet rasismista irti ja tuominneet väkivallan? Mitä muuta hallituspuolueet muka voisivat vielä tehdä?" 

Aloitetaanko vaikkapa siitä, että me odottelemme edelleen sitä kesällä mahtipontisesti luvattua edustaja Immosen "harjaamista" - tai kaikkien rasistien heittämistä ulos perussuomalaisista, minkä Soini lupasi jo 2009.*

Perussuomalaisilla on myös voimassa maahanmuuttopoliittinen ohjelma, jonka lukuisat asiantuntijat ovat todenneet rasistiseksi - mahdollisesti jopa Suomen perustuslain vastaiseksi. Kukaan näkyvä perussuomalainen ei ole sanoutunut siitä irti, ja myös puheenjohtaja Soini sanoo seisovansa sen takana.

Perussuomalaisten puolueaktiivit masinoivat nyt aivan julkisesti rasistisia mielenosoituksia ympäri Suomea ja lietsovat vihaa ja väkivaltaa. 

Kaiken tämä keskellä muodollinen irtisanoutuminen rasismista on tyhjää puhetta. Rasismi rehottaa puolueessa.

Perussuomalaiset ei selvästikään ole itse kykenevä oma-aloitteisesti tekemään selvää pesäeroa rasismiin, muukalaisvihaan ja fasismiin. Siksi hallituskumppanien moraalinen velvollisuus olisi asettaa se hallitusyhteistyön kynnyskysymykseksi. Tässä kiristyneessä tilanteessa vaikeneminen on hiljaa hyväksymistä, ja selvä signaali rasisteille, että heidän toimintansa on Suomessa nyt hyväksyttyä.

Kauan on kuitenkin saatu tällaistakin ryhdikkyyttä Sipilältä ja Stubbilta odottaa.  

 

*Lue myös:

Perussuomalaiset, rasismi ja natsiyhteydet

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat