PanuRaatikainen

Keskustelu maahanmuutosta - kaksi ääripäätä?

Viime päivinä on mm. maan poliittisen eliitin ja median taholta toistuvasti valitettu, että suomalainen keskustelu maahanmuutosta on kärjistynyt ääripäiden vastakkainasetteluksi.  Kukaan ei kuitenkaan selvästi kerro, mitä nämä ääripäät tarkemmin ovat. Asia pitää miettiä loppuun asti.

On selvää, että yksi ääripää on avoimen rasistinen muukalaisvihan lietsonta ja sen synnyttämä pakolaisten rasistinen solvaaminen ja heidän päälleen sylkeminen, jopa mukilointi ja puukottaminen.  

Mutta mikä on se oletettu toinen ääripää? Se että kutsuu tällaista ilmiselvää ja tuomittavaa rasismia sen oikealla nimellä "rasismi"? Se että vie vanhoja vaatteita ja leluja pakolaisten vastaanottokeskukseen? Se että kunnioittaa Suomen perustuslakia?

Ei! Tässä asiassa ei ole eikä saa olla mitään kahta ääripäätä. On rasistit ja sitten on hiljainen mutta suuri, puoluerajat ja poliittiset blokit ylittävä tavallisten ihmisten enemmistö, joka ei rasismia hyväksy.  

Kun asiana on ihmisoikeudet ja niiden kieltäminen osalta ihmisiä, siinä ei voida valita keskitietä ja tulla puoliväliin vastaan: jos natsi sanoo, että kaikki juutalaiset pitää tappaa, ja juutalainen sanoo, että ketään juutalaista ei saa tappaa, moraalisesti oikea kanta ei ole, että tapetaan puolet juutalaisista.   

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Torniossa pakolaisten vastaanottokeskuksen lipputankoon oli käyty nostamassa natsilippu. Tekijät halusivat varmaan näin ilmoittautua kuuluvansa eri joukkoon kuin lapsille vaatteita ja leluja vievät.

Jotkut käyttävät mieluummin rahansa natsilippuihin kuin pakolaisten auttamiseen.

Toimituksen poiminnat